EnteR

До всички фенове на настолните игри: „Абордаж“ качва на борда български прототипи на 9 юни

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!

Тази неделя (9 юни) бар „Абордаж“ организира ден на български прототипи на настолни игри. С подкрепата на Sofia Board Game Weekend много родни дизайнери ще покажат своите произведения отново пред публика. Приключението, забавлението и новите приятели са гарантирани за всички, които решат да поиграят на българските прототипи. За билети и вижте събитието във Facebook.

Вижте заглавията, които ще са достъпни за игра на 9 юни:

Cosmic Iliad!

Това е игра на космическа тематика, чийто оригинален геймплей и дизайн ни впечатлиха от пръв поглед! Между 2 и 4 играчи поемат контрола над две враждуващи планети, чиито космически флотилии се изправят една срещу друга. В сценарий от няколко междузвездни битки те определят победителя – а загубилият, губи всичко.

Острият ум и доброто стратегическо мислене обаче не са достатъчни, защото играта изисква още нещо – ловкост и добра преценка за сила и разстояние! Точно така: космическите кораби и мунициите им са всъщност различни по размер чипове и придвижването, както и атаките им, зависят изцяло от вашите умения да ги насочвате и плъзгате!

Cosmic Iliad e създадена е от двама братя, Иван и Веселин, които нямат търпение да чуят какво мислите за играта, но най-вече да се позабавляват заедно с вас! Харесайте страничката им Cosmic: The Illiad, за да следите развитието на играта!

КУКЕР!

След като спечелиха сърцата на публиката на Sofia Board Game Weekend 2019 и дори участваха в Нощта на Музеите в Национален исторически музей, е крайно време да дойдат да подрънчат с чановете си и на нашия кораб! 🔔

„Кукер“ – Игра за 2-5 души, модерен прочит на много български и славянски образи и традиции, съчетани с механики, които те карат да искаш да гониш злото по родните земи от чиста жажда за слава и признание. Жанрът е силно състезателен, а разчупеният дизайн и създадените с внимание към детайла карти, фигурки, игрална дъска и зарове превръщат преживяването в истинско удоволствие! Елате да пробвате прототипа на играта и да се запознаете с нейния създател, Даниел Николов!

Bloodshot Arena

Играта е дело на Теодор Кожуков. Пригответе се за безпощадна и динамична битка, защото това е настолен вариант на Battle Royale – жанр видеоигри, които станаха много (ама МНОГО) популярни в последно време!

Освен играчите около масата, в сражението участват и над 90 други опонента, с които трябва да се справим.

Всички влизат в играта с един таг – метална плочка с името на героя им, подобна на тези, които военните носят.

Островът, на който се случва битката, е отрупан с оръжия и екипировка, които можем да събираме и използваме.

Целта на всеки боец е да събира тагове от от другите играчи и от виртуалните врагове.

Когато играч има повече тагове от бройката оставащи участници, той става победител!

Прототипът е в доста ранен стадий, но носи изключително важно послание – вашата обратна връзка е безценна за дизайнерите! Защо? Това е версия 2.0 на играта! Механиката на битките е тотално променена на база на коментари и препоръки от посетителите на Sofia Board Game Weekend 2019 и ще бъде тествана за първи път сега, в Ден на Прототипите в Абордаж! Теодор няма търпение да чуе какво мислите за новата версия, елате и се запознайте с неговата идея на 9. юни!

WheelVille, разработена от WWF Bulgaria

Може ли кръговата икономика, обикновено свързана с огромни инвестиции и икономически реформи, да се завърти в един малък град или село?

Може ли да подобрим локалната инфраструктура и да стартираме местен бизнес без да разрушим ресурсите и околната среда?

Намерете отговорите на тези въпроси с настолната игра WheelVille!

Играта е за 2-4 души, развива се в рамките на три епохи, а всяко пълно разиграване продължава 45-60 минути.

Как започва всичко?

От 12 години Апостол работи с местни общности, бизнес и международни организации за опазване на околната среда и създаване на зелени работни места. Настолните игри са негово хоби, притежава десетки заглавия, а любимите му са Through the Ages и Civilization.

Костадин е зоолог, изучаващ поведението на животните, който работи в българския клон на WWF.

Заедно двамата създават WheelVille.

 

Лукави лисици

Българска парти игра, в която между 2 и 6 играчи се опитват да надхитрят останалите и да се докажат като най-лукавата лисица в гората. Подходяща е както за пораснали, така и за деца над 8 години, което я прави идеална и като семейна игра.

Освен с лисиците в картите ще се срещнете с изключително симпатична нахална невестулка, гладна мечка, елен-нинджа, таралеж в гащите; ще ви почерпят с бисквити от по-миналата Коледа, ще попадате в капани, ще клюкарите на воля и много други.

Прототипът вече е тестван с близо 200 души от 6 страни, които описват играта като забавна, свежа и създаваща настроение, но също така и лукава, тактическа, увлекателна, динамична и изненадваща.

Освен да се запознаете със създателя й, Лазар Босаков, на събитието ще можете да изпробвате и няколко НОВОСТИ:

Мини разширение с 2 нови роли и 2 нови вида карти, което внася допълнителна динамика и увеличава максималния брой участници от 6 на 8;

Отборна игра от 6 или 8 човека;

Тесте, напечатано на рециклирана хартия.

Дръж се, Земьо

Това е настолна игра за 2 до 5 души, която ни потапя в един свят, изпълнен с магически същества, прокоби и геройства, черпещи вдъхновение от българските приказки и предания.

Царството е в опасност! Народът е забравил и изгубил приказките си, които го пазят от страшните обитатели на фантастичния свят… На помощ идват петимата герои: Вила Самовила, Змей Горянин, Крали Марко, Слънчова сестра и Хитър Петър! Те трябва да открият изгубеното и да възстановят вярата в приказното. Но пътят е осеян с опасности и страшилища, а царството е в безпорядък. Всеки нов ден е различен и пълен с опасности и приключения. Някои от героите са по-издръжливи, други по-хитри, но накрая само един ще бъде възпят от народа!

Into the Fray

Настолна батълграунд игра, развиваща се във вселената на League of Legends. Избери си фракция и събери отбор от герои, с който да сразиш противника си: персонажите имат уникални способности и трябва добре да съчетаеш уменията им, за да излезеш победител. Играта се развива в поредица от ходове, в които всеки от двамата играчи планира тайно действията на героите си – придвижване, атаки, специални умения – което създава атмосфера на надлъгване и предугаждане на противниковата тактика. Дали ще познаеш какво ти готви опонентът и ще успееш ли да го контрираш по най-добрия начин?

Ще имаш избор между две от фракциите в Рунтера (можеш ли да познаеш кои? ❄💮), всяка от които разполага с по шестима персонажи, но благодарение на теб и обратната връзка, която ще дадеш на създателя на играта, можеш да очакваш в близко бъдеще страхотни нови попълнения.

30-45 минути

предварително планиране, тактическа

Играта е по идея на Александър Панджаров и ще имаш възможност да се запознаеш с него, докато играете в рамките на събитието!

Gnōthi Seauton (Гноти сеаутон) на дизайнера • Myrylielie • 

Gnōthi Seauton смесва в себе си психология, философия и мистерия, в поток на фантазията, който ще помогне на играчите да развият разказваческите си способности, да отворят съзнанието си за нови светове и да открият в подсъзнанието си идеи, за които не са подозирали.

Играе се от 3 до 7 души с помощта на един специален зар и карти. Играчите се редуват да съставят (комбинации от) изречения според символите на картите изиграни от тях. Ако картите и изреченията, “изиграни” от тях, резонират с идеите, заложени от разказвача, те могат да спечелят рунда и да станат новият разказвач.

Заповядайте в специалната ни окултна стаичка в Абордаж на 9ти юни, за да пробвате Gnōthi Seauton!

AFTER ALL

After All е игра с шарени карти, провокираща твоята креативност във всеки един момент!

Играе се от 2 до 8 души и е чудесно забавление за малки и големи.

Докато разкриваш границите на въображението си, ще поемаш в безброй посоки, ще създаваш невероятни светове и след всичко разказано, началото и краят ще са само илюзия, а нoвите истории ще идват пак и пак…

Ела и я пробвай на 9 юни (след 17:30ч) – те ще застъпят следобедната смяна на масата на Лукавите лисици (Sly Foxes)!

Кои са те, къде ще ги намерите, за колко души е всеки и какви са техните теми и механика:

– Eтаж 1 –

 

Cosmic Iliad (Cosmic: The Illiad)

2-4 космически капитани

космическа, ловкост, стратегия, сценарии

 

КУКЕР (Kuker The Board Game / КУКЕР)

2-5 водачи на кукерска дружина

фолклор, състезателна, зарове, RPG елемент

 

Лукави лисици (Sly Foxes) до 17:30

2-8 лукави лисугер

парти, картова, прецакай-другарче, + мини разширение!

 

After All (от Efficiency) след 17:30

2-8 креативни разказвачи

⚙парти, картова, интерактивна, разказване на истории

 

Gnōthi Seauton (от • Myrylielie •)

3-7 вдъхновени алхимици

философска, мистична, асоциации, карти и зар

 

– Eтаж 2 –

 

Дръж се, Земьо! (Дръж се, Земьо)

3-5 смели герои

фолклор, контрол на зони, зарове, разнообразни способности

 

Bloodshot Arena

3-5 обучени бойци

бойна, арена, всеки-за-себе-си, модификации

 

WheelVille (от WWF Bulgaria)

2-4 природозащитници

⚙️ стратегическа, карти и зар, симулира кръгова икономика, с кауза

 

Into the Fray

2 пълководци / 2 отбора

бойна арена, тематична, стратегическа, разнообразни способности

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!