EnteR

Документална поредица за Ричард Брансън стартира на 2 декември по HBO (трейлър)

Гледайте на живо – първият туристически космически полет на Virgin Galactic със сър Ричард Брансън (видео)

„Винаги съм вярвал, че животът ти не е пропилян, ако си научил много и си го споделил.“ Оригиналният документален сериал на HBO „Брансън“ дебютира този петък, 2 декември, в HBO. Поредицата се развива в четири части. 16 дни преди Ричард Брансън да извърши планирания потенциално исторически полет като първия пътник, достигнал Космоса със собствения си космически кораб през юли 2021 г., милиардерът-предприемач застава пред камера за разговор с режисьора Крис Смит.

Идеята на проекта е да се фокусира върху рискованото приключенско начинание.  В крайна сметка Смит ни отвежда на едно по-обхватно, но в същото време много лично 70-годишно пътешествие от детските години на Брансън във Великобритания, като син на енергична и строга майка, до неговите стремежи като екстремна и смела личност, които определят размаха на марките и бизнеса му и жаждата му за приключения и високи залози през целия му живот.

“Никога не съм гледал назад и предпочитам да се фокусирам върху бъдещето. Но понякога животът предлага възможности да предприемете пътуване по алеята на спомените, преди да се върнете бързо в настоящето.“ – анонсира проекта самият Брансън.

В епизодите са включени и коментари от членове на семейството му, бизнес партньори и журналисти, както и архивни публични и домашни видеозаписи. „Брансън“ разкрива възходите и спадовете на човек, воден от поемането на риск както в бизнеса, така и в личния си живот. Документалният сериал показва смелостта, безпрецедентния оптимизъм и откриването на нови хоризонти, с които животът на милиардера е асоцииран.

„Винаги съм вярвал, че животът ти не е пропилян, ако си научил много и си го споделил и точно поради тази причина бях толкова развълнуван да приема поканата на Крис да направя този сериал. Той улавя върховите моменти от живота ми – без да пренебрегва предизвикателствата, безсънните нощи, моментите на силен страх, разбитото сърце и дните, в които всичко изглеждаше просто невъзможно. Вълнувам се тази продукция да ви покаже как се справих с тези моменти, с надеждата, че опитът ми може да е полезен за други хора. Върна ми много разтуптяващи сърцето, спиращи дъха  изключително вълнуващи моменти, които далеч надхвърлят тези на бездействие, и се надявам да напомнят на всички, че рискът винаги си струва да бъде поет, и винаги си струва да гоните моментите, които спират дъха ви.“

Оригинален трейлър:

Епизод 1

Пилотният епизод изследва ранните години на Брансън и влиянието на майка му. Като тийнейджър с дислексия, той напуска училище на 15, за да създаде списание, което води до звукозаписен бизнес по пощата и създаването на Virgin Records и мегамагазините Virgin.

Епизод 2

Епизодът проследява стартирането на Virgin Atlantic и усилията на Брансън да привлече вниманието на медиите към своята марка, включително опита да подобри трансатлантическия рекорд за скорост с лодка и засташаващото живота приключение с балон през Атлантическия океан през 1986 г.

Епизод 3

Епизодът описва битката на Virgin Atlantic с British Airways, завършваща със спечелване на дело за клевета от Брансън. От аутсайдер до богат капиталист, Брансън продължава да настоява за световни рекорди и медийно внимание за своята компания, тръгвайки на вълнуващо пътешествие с балон над Тихия океан. Той обявява планове си за създаване на компания за космически полети, която да отвежда туристи в космоса, с което започва десетилетно проучване.

Епизод 4

Финалът на поредицата проследява трудната история на Virgin Galactic, от концепцията до тестовите полети, и противоречивата оферта на Virgin Atlantic, за да получи държавна подкрепа за авиокомпанията по време на пандемията Covid-19. С наближаването на първия пътнически полет на Virgin Galactic, Брансън защитава предимствата на частно финансираните космически изследвания и парадоксите около еко-посланията на Virgin. Насрочен за 11 юли 2021 г., денят на изстрелването е предшестван от 17 години изследвания, тестове, злополуки и неуспехи, кулминиращи с успешен полет, в който Брансън реализира най-голямата си мечта.