EnteR Наука

Днес се провежда Европейска нощ на учените SEARCH 2022 в над 25 града в България

Днес, 30 септември, ще се проведе поредното издание на проекта Европейска нощ на учените SEARCH  2022. Официалното начало на събитието ще бъде дадено в 12.00 часа в МОЛ-София. Не пропускайте презентациите, демонстрациите, лекциите и срещите със стотици учени от цялата страна. Те ще ви разкажат новости от света на техните изследователски сфери, ще коментират актуални новини от света на науката и технологиите, ще ви обяснят ролята на науката в живота, ежедневието на хората и за развитието на човечеството, ще споделят с вас защо са избрали попрището на науката за своя професия.

Ще можете да се включите в десетки активности, организирани от образователни институции и организации от над 25 населени места в България. Бъдете с програмата в София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Плевен, Стара Загора, Благоевград, Сливен, Габрово, Котел, в населените места на община Долна Митрополия и други. Можете да се включите в събитията на Нощта от всяка точка на света, защото партньорите ще направят излъчване в реално време през интернет.

Онлайн програмата на Европейска нощ на учените SEARCH 2022 ще започне в 18 часа и можете да я проследите на следните линкове:

– Национално TV студио в YouTube – https://youtu.be/rbzSnrilTJw

– Национално TV студио във Facebook – https://fb.me/e/2eekxv7s6

Тази година в Европейска нощ на учените участват 15 основни и 16 асоциирани партньори от цялата страна, които са подготвили специална програма от събития, която ще продължи няколко месеца. Активностите обхващат вълнуващи дейности в училища, конкурси, срещи с учени в изследователски институти и университети, събития на публични градски места, в музей, лаборатории и други образователни институции.

Инициативата за популяризиране на науката и нейните достижения се финансира от Програма “Хоризонт Европа” 2021 – 2027 на Европейската комисия.

Повече за Европейска нощ на учените 2022 – https://fresher-researchersnight.bg/

Програма на Европейска нощ на учените 2022:

https://fresher-researchersnight.bg/programa/