Образование

Детски център Izzi Start към ЧСУ Izzi Science for Kids представя своя учител Пепа Василева

Детски център Izzi Start към ЧСУ Izzi Science for Kids представя своя учител Пепа Василева

Детски център Izzi Start предоставя на деца от 2 до 5 години целодневно обучение по двуезична програма за ранно детско развитие на Cambridge International.

Към екипа му, който се грижи за най-малките деца, се присъедини Пепа Василева. Тя е работила в няколко детски градини, използващи метода Монтесори, като смята, че този начин на преподаване поставя детското любопитство в центъра на обучението. Пепа е автор и илюстратор в творчески проекти, свързани с ранното езиково развитие на децата. Обича работата с малки деца, тъй като заедно с тях споделя радостта от новите открития всеки ден.

Защо са нужни училище Izzi Science for Kids и детски център Izzi Start? С какво ще помогнат на децата и на родителите?

Финландската писателка Туве Янсон има една много хубава мисъл: „Има един период от живота, който няма нужда да бъде развалян от безпокойство и отговорности. Начинът, по който се събуждаме е важен, защото трябва да се справим с всеки дълъг ден. Нашето детство е нашето утро“.

Още от ранна възраст е важно да събудим детския ум и да зародим желанието у децата за откривателство и наука по най-добрия начин. В този смисъл ролята на училище Izzi Science for Kids и Детски център Izzi Start е огромна и от изключително значение за децата и техните родители. Тук любознателността на децата се подкрепя и стимулира всеки ден.

С какво смяташ, че ще си най-полезна? Къде е твоята сила като учител?

Вярвам, че моята сила като учител е да вдъхновявам децата да учат с желание и лекота. Стремя се да организирам подкрепяща и топла атмосфера в класната стая. Средата, в която малките умове откриват света, трябва да е подредена така, че да предизвиква любопитството им.

Стремежът ми е да помогна на децата да научават всеки ден нови и интересни неща, за да поддържам жив интереса им към света и радостта от откривателството.

Как се предават знания на толкова малки деца (3-5г)? Какъв опит имаш като учител и вдъхновител на мънички дечица?

От години работя в детски градини по метода на д-р Мария Монтесори. Харесвам този начин на преподаване, защото детето е центъра на обучението – то се води от собственото си любопитство и интерес. Малките деца попиват бързо всичко около тях. Затова учителят трябва да открива потенциала им и да се ръководи от него в урока, за да направи преживяването им приятно и развиващо.

Освен монтесори учител съм автор и илюстратор по проект за езиково развитие на двуезични деца.

Обичам работата си защото тя ми позволява да виждам всеки ден чудото на света през детските очи и да споделям заедно с децата радостта да откриваш и научаваш всеки ден нещо ново.