Образование

Детски център Izzi Start към ЧОУ Izzi Science for Kids представя своя учител Стелияна Янкова

Детски център Izzi Start към ЧОУ Izzi Science for Kids представя своя учител Стелияна Янкова

Преди близо година детски център Izzi Start към ЧОУ Izzi Science for Kids отвори врати за първите си любопитни, енергични и умни малчугани. Това е място, на което деца от 2 до 5 години всеки ден откриват нещо ново и интригуващо за заобикалящия ги свят. Целодневните занятия, включващи наука, изкуство и много игри, развиват при децата фината моторика, основните двигателни умения, емоционалната интелигентност и познанията им за света.

За да им помогне да се чувстват по-уверени в изпълнението на тази задача, учителят по английски език Стелияна Янкова още от ранна възраст запознава децата с богатството на езика. Нейната цел е постепенно, с игрови занимания, песни и римувани текстове да изгради адекватна за възрастта на всяко дете грамотност на английски език.

Какво прави различни училището Izzi Science for Kids и детският център Izzi Start? С какво ще помогнат на децата и на родителите?

В Izzi Science for Kids и детски център Izzi Start хората, които се грижат за децата, се подбират внимателно и отговорно. Всеки един от нас се запознава с ценностите на училището и опознава нуждите на децата, преди да започне пряка работа с тях. Учителите са свободни да импровизират и да се адаптират спрямо реакциите и интересите на децата в различните ситуации, което дава прекрасни възможности за творчески решения. Това е едно от многото предимства на училището и детския център, които ги правят различни от други образователни институции.

Бих искала да подчертая и вниманието, което се обръща на висококачествената храна, която консумират малчуганите в Izzi Start. Екипът полага постоянни усилия и се грижи да има прясна, разнообразна и достатъчна като количество храна. И тя винаги е поднесена на децата с много любов.

Силно се надявам да продължим да развиваме Izzi Science for Kids и Izzi Start със същия нестихващ ентусиазъм, защото потенциалът е огромен.

Какъв опит имаш в работата с мънички дечица?

Опитът ми в работата с деца досега е бил основно в чужбина – в Англия, Франция, САЩ и Япония. Децата, с които работех, се занимаваха професионално с гимнастика, което изискваше от тях да владеят добре английски език. За тях беше необходимо да се разбират добре с хора навсякъде по света, когато пътуват.

Работата с малки деца е голямо богатство, защото усещам, че не само аз уча децата, но и те – мен. Благодарение на сблъсъка ми с толкова различни култури в страните, където съм работила, изградих набор от методи за подбуждане и задържане на любопитството на малчуганите.

В каква част от ежедневието на децата смяташ, че си най-полезна? Каква е твоята роля? 

За мен езикът е богатство, а моята роля е да предам това богатство на децата, като ги науча да бъдат уверени и готови за света около себе си. Подрастващото поколение са деца на света, които по всяка вероятност ще срещнат хора от най-различни държави, говорещи на различни езици. Затова е много важно мъниците да растат уверени, че могат да общуват с всички.

В момента уча “Психология и детско когнитивно развитие”, което ми помага много да разбирам нуждите и темповете на развитие на децата. Подготвям заниманията така, че новият език да бъде усвоен от тях неусетно и безпроблемно под формата на игра.

Как се предават знания на толкова малки деца?

Към малките деца трябва да се подхожда със спокойствие и любов. Те се непринудени и необременени от забързаното ежедневие на възрастен човек, техните мозъчета са жадни за нови знания. Децата не преценяват хората по приказки, а чрез усет. Ако едно дете усети, че си добронамерен и си пълен с нови вълнуващи истории, ще бъде най-добрият ти слушател. Вярвам, че няма непослушни деца, понякога има незаинтересовани. Затова е изключително важно, каквато и да е новата информация, която трябва да им се предаде, тя да е представена по интересен и забавен начин.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!