Образование

Детски център Izzi Start към ЧОУ Izzi Science for Kids представя своя учител Силвия Живкова

Детски център Izzi Start към ЧОУ Izzi Science for Kids представя своя учител Силвия Живкова

Детски център Izzi Start към ЧОУ Izzi Science for kids предоставя на децата от 3 до 5 години спокойна и стимулираща среда, в която да опознават света около себе си и да развиват своите умения. Екипът му следва програмата за ранно детско развитие на Cambridge International и изискванията на МОН за съответната възраст. Стремежът на учителите е да предоставят на децата разнообразие от интригуващи занимания всеки ден.

От самото начало на детски център Izzi Start част от екипа, грижещ се за най-малките възпитаници, е Силвия Живкова, която ви представяме днес. В работата си тя подхожда с огромна отговорност и старание да подкрепи всяко дете в развитието му. Силвия е ежедневната подкрепа на децата в малките предизвикателства.

Защо са нужни училище Izzi Science for Kids и детски център Izzi Start? С какво ще помогнат на децата и на родителите?

ЧОУ Izzi Science for Kids заедно с детски център Izzi Start са мястото, което вдъхновява децата със своите иновативни образователни подходи. Тук децата и учителите имат свободата да изразят себе си по най-добрия начин през разнообразни проекти и творчески занимания.

В детски център Izzi Start двуезичната програма дава силен старт на малките откриватели в света на науките. Чрез много игри и интересни уроци учителите откриват света пред очите на децата, като разширяват представите и познанията им. В дневния режим на децата са включени разнообразни занимания – математика, английски език, музика, изкуство, танци, градинарство, готварство… Те се допълват от време за свободни игри и почивка, от което най-малките хора имат нужда. Така денят на децата е добре балансиран и много интересен.

Уроците в Izzi Start се базират на програмата на Cambridge International и се допълват от уроци по системата на МОН. Усилията на учителите са да се изградят трайни и добре усвоени двуезични познания. Това се случва през много песни, смях и забавни игри.

В какво смяташ, че си най-полезна в ежедневието на децата? Каква е твоята роля?

Възпитанието на децата в най-ранна възраст ни прави отговорни към техните ценности и възприятия като бъдещи възрастни. Затова смятам, че ролята ни като учители е да се грижим детето пред нас да се превърне в съзнателен и образован човек. Това е голяма отговорност, която ме стимулира всеки ден да подкрепям 3- и 4-годишните малчугани да развиват своята самостоятелност и да се справят успешно с различни предизвикателства.

Като учител в най-малката група на Izzi Start, се стремя децата да се чувстват спокойни и да бъдат уверени в собствените си възможности. Щастлива съм, когато виждам усмивките на лицата им и удовлетвореността, че са успели да се справят с поставените задачи. Заедно обясняваме тяхната емоционалност, развиваме въображението им и изграждаме индивидуалността им. А този процес всеки ден разкрива нови светове с много въпросителни и необятни открития.

Какъв опит имаш в работа с мънички дечица?

Заради огромната си обич към децата винаги съм мечтала да бъда учител на най-малките. Последвах желанието си и завърших Специална педагогика и Образователен мениджмънт. Вече близо 6 години влагам много вдъхновение и обич в работата си с деца. Izzi Science for Kids още миналата година ми даде възможност да надградя познанията си като асистент-учител в предучилищна възраст. От старта на детски център Izzi Start се занимавам с 3-годишните деца и имам оптималните условия да приложа свободно целия си педагогически опит.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!