Образование

Детски център Izzi Start към ЧОУ Izzi Science for Kids представя своя учител Дияна Николова

Детски център Izzi Start към ЧОУ Izzi Science for Kids представя своя учител Дияна Николова

Детски център Izzi Start към ЧОУ Izzi Science for Kids отвори врати с амбицията да осигури на децата от 3 до 5 години позитивно и спокойно място за изграждане на основни познания за света. Програмата му следва както Cambridge International, така и изискванията на МОН за съответната възраст, като учителите се стараят да предоставят на децата разнообразие от интригуващи занимания.

За подкрепящата и позитивна среда се грижи целият екип на Izzi Start, а в него от самото начало е Дияна Николова, която ви представяме днес. Тя има дългогодишен опит като възпитател на деца в яслена група, както и като асистент-педагог в предучилищна възраст. Дияна подхожда винаги с огромна любов и внимание към децата, за които се грижи, и съпреживява всеки техен успех.

Защо са нужни училище Izzi Science for Kids и детски център Izzi Start? С какво ще помогнат на децата и на родителите?

Детски център Izzi Start е място, в което всяко дете може да открие и развие своите интереси в позитивна и стимулираща среда. Изключително важна част от програмата е ранното въвеждане на английски език. Заниманията са балансирани и добре организирани, така че да развиват едновременно речника на децата на български и на английски език чрез много забавни и интересни дейности. Песни, танци, рисуване, апликация, готварство, редене на пъзели, градинарство – това са само част от заниманията, с които се забавляват децата в Izzi Start.

Програмата в детския център дава и силен старт на малките умници в света на науките. Те разширяват ежедневно познанията си за света около себе си.

В какво смяташ, че си най-полезна в ежедневието на децата? Каква е твоята роля?

В работата си с деца винаги влагам много внимание, любов и грижа. За мен е важно, докато са в детската градина, малчуганите да бъдат спокойни и щастливи и да усещат подкрепа от заобикалящата ги среда. Те прекарват много време в детската градина, затова се опитвам постоянно да ги предразположа да се чувстват като у дома си.

Това е моята мисия през целия ден, докато прекарвам времето си с децата. В Izzi Start аз съм един от учителите, които са с най-малките ни възпитаници от пристигането им сутрин, през обедния сън до вечерта. Усещам техните радости и тревоги, виждам отблизо техните успехи и им подавам ръка в развитието им.

Какъв опит имаш в работа с мънички дечица?

Вече близо 10 години работя с деца от бебенца в яслена група до игриви малчугани в предучилищна възраст. Работила съм в частна яслена градина, както и като детегледачка в няколко семейства. Докато работех, завърших и бакалавър и магистър в областта на предучилищното образование.

През последната година имах шанса да съм асистент-педагог в ПУК групите в ЧОУ Izzi Science  for Kids. Този опит беше изключително полезен за мен и допълни квалификацията ми. Наблюденията, които натрупах в предучилищната среща, използвам и в детски център Izzi Start, за да помогна на 4-годишните деца в прехода им към училище.

Повече за детски център Izzi Start разберете тук – https://izzi.academy/izzi-start/ 

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!