Дете заключи iPhone-а на майка си за 48 години
Смартфони

Дете заключи iPhone-а на майка си за 48 години

Две годишно хлапе успя да въведе достатъчно пъти грешна парола на iPhone-а на майка си, така че го заключи за 48 години. Действието се развива в Шанхай, където майката оставила детето си да гледа клипчета на телефона. Когато взела iPhone-а от ръцете на сина си, видяла, че апаратът е заключен за 25 милиона минути, съобщава dailymail.co.uk.

Това се случва благодарение на стандартната защита на Apple. Устройството е програмирано да реагира на грешно въвеждане на парола, като го заключва за определено време, което нараства след всеки неуспешен опит. Все още не е ясно колко време малкият разбойник си е играл на „познай грешната парола“, за да успее да постигне този впечатляващ резултат.

Дете заключи iPhone-а на майка си за 48 годиниТя качила снимка в местен сайт където да се похвали с постижението на сина си. Дори се пошегувала, че няма да може да изчака половин век, за да каже на внука си, че баща му е виновен за този резултат.

Жената е изчакала 2 месеца да види дали проблемът няма де оправи. След като се оказало, че iPhone-ът няма намерение сам да се „поправи“, тя се обърнала към официалния магазин в Шанхай. Служителите обяснили, че единственият вариант е да се направи ресет до фабричните настройки. Тогава обаче майката ще загуби всички свои лични файлове и снимки. Служителите на Apple обяснили, че ще успеят да преинсталират отново само приложенията, включително и платените, но не и личните файлове.

Тази защита е стандартна за всички модели на iPhone заради високите рискове от кражби. Служителят от Шанхай дори е споменал, че при него са идвали хора със заключени смартфони за по 80 години. И единственият шанс за отключване е пълното изтриване на данните и връщането му до фабричните настройки.

Така че внимавайте, това може да се случи на всеки притежател на устройство на Apple, за това е задължително да имате бекъп на важните лични документи и снимки на друго място и редовно да ги обновявате.

Етикети: