МОН започва обществено обсъждане на графика и ваканциите за новата учебна година
Образование

Грипната ваканция за учениците в София се удължава до 15 март

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!

Грипната ваканция, обявена от 6 до 11 март, се удължава до 15 март в София. Кметът Йорданка Фандъкова обяви днес, че това се налага заради заболеваемостта от грип В на територията на общината. Детските градини и ясли продължават да работят при засилен контрол на вход, както за децата, така и за персонала.

Занятията в училищата ще бъдат възобновени на 16 март (понеделник). Учебният материал следва да бъде преструктуриран по преценка на преподавателите. Препоръчва се на университетите да ограничат провеждането на занятия и упражнения в този период. Детските градини остават отворени при задължително изискване за медицински преглед на входа и съблюдаване за недопускане на болни или неизлекувани деца. Следва и да се предприемат засилени мерки за почистване и дезинфекция в помещенията, както и за спазване на постоянна хигиена. По решение на родителите и семействата децата може да не посещават детска градина в определения превантивен ограничителен период до 15 март.

В този срок ще бъдат отменени и областните кръгове на олимпиадите и състезанията за учениците. Нови дати ще бъдат допълнително обявени.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!