Образование

Географът д-р Евгения Сарафова организира обучения по дигитална география, ГИС и дистанционни изследвания на Земята

Географът д-р Евгения Сарафова организира обучения по дигитална география, ГИС и дистанционни изследвания на Земята

През есента на 2019 година географът д-р Евгения Сарафова основава Pixel Company – място за образователни програми по дигитална география, ГИС и дистанционни изследвания на Земята. Евгения е географ по призвание и образование, и е смел предприемач в света на дигиталния свят на знанието, а заедно с д-р Димитър Желев основаха Географ БГ. Тази седмица Pixel Company обяви, че стартира приема за новия си онлайн интензивен летен курс за работа с ГИС, геопространствени данни и изработване на дигитални карти.

През 2016г. Евгения Сарафова защитава дисертация на тема „Пространствено моделиране на екотуристически потенциал с използване на спътникови изображения и ГИС” в Института по космически изследвания и технологии – БАН. Има професионален опит, свързан с менторство на студенти и ученици по различни проекти и програми и е прекарала почти 10г. в корпоративния свят, който след първото майчинство заменя с предприемачество и преподаване в СУ. През 2016г. Евгения става част от най-голямата и най-престижна селекция от млади глобални лидери на Forbes Bulgaria „30 под 30“. През 2017г. е номинирана за Жена на годината в категория „Интернет“. През пролетта на 2018г. завършва Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България. В началото на 2019г. Евгения е лектор в TEDxSofia.

Първата образователна програма на Pixel Company е Програмата по дигитална география, стартирала през есента на 2019 г., в която взеха участие 30 души от цялата страна. Тя е сертифицирана от МОН и предоставя 3 образователни кредита на учителите, завършили успешно обучението.

До момента компанията има проведени общи и специализирани обучения на разнообразни теми, свързани с иновациите, геопространствените технологии и наблюдението на Земята от Космоса, както и работа по български и международни проекти за изграждане на геобази данни, изработване на картографски продукти и превод на специализирана литература на български език.

Компанията има сертификат ISO 9001:2015 за разработване, организиране и провеждане на специализирани обучения.

Pixel Company и д-р Евгения Сарафова ви канят на пътешествие в света на Геопространствените технологии, чрез което ще научим какви са основните модели на данни в ГИС, как да работим с тях и най-важното – как да изработваме красиви карти с наличните данни. Обучението съчетава познания от няколко области – ГИС, Дистанционни изследвания на Земята, дигитална картография. Повече за новото обучение – модули, срокове и цени може да намерите ТУК.