Наука Образование

В събота ще се проведе четвъртият Фестивал „Роботика за България“ с над 120 ученици в 30 отбора

В събота ще се проведе четвъртият Фестивал „Роботика за България“ с над 120 ученици в 30 отбора

Тази събота (15 юни) в НДК ще се проведе четвъртият Фестивал „Роботика за България“, където ученически отбори по роботика ще представят своя екип, разработен проект и LEGO робот.  Програмата за обучение на ментори „Роботика за България“ се организира по идея и инициатива на SAP Labs Bulgaria и в партньорство с ФРГИ.

Инициативата стартира през 2015 г. и се провежда в рамките на вече четири учебни години, като тази година участват над 500 ученици от 5 до 10 клас от цялата страна. Отборите от началото до сега са над 100 от 70 училища и 7 учебни центъра в 35 града и четири села.

Целта на програмата да бъде стимулиран интереса на учениците към науката и технологиите, като едновременно с това им даде възможност за работа в екип. „Роботика за България“ е насочена към създаване на необходимите условия за създаване и подготовка на училищни отбори по роботика чрез обучение на ментори. Отборите в програмата са създадени съгласно концепцията на международното състезание за ученици FIRST LEGO League.

Фестивалът се провежда за четвърта година, като участниците в него са предварително селектирани измежду всички над 90 отбора, които участват в програмата. Участниците във фестивала са над 120 ученици в 30 отбора от 15 града в страната. Всеки отбор ще бъде оценен от жури за дизайн на робота, робо игра, екипна игра и представянето на проекта, по който е работено през учебната година.

На събитието ще може да видите финалите на робо играта и награждаването на най-добре представилите се отбори. Бъдете част от споделената емоция на участниците – деца и учители от българските училища, които са научили много през годината и ще покажат как се развиват технологиите и знанието наравно с екипен дух и научно-изследователска работа…

Програма:

14:10 – 14:25 Регистрация

14:25 – 14:50 Финали на робо игра

14:55 – 15:10 Забавна викторина

15:10 – 15:25 Представяне на състезателните категории

15:25 – 16:15 Награждаване на най-добре представилите се отбори и закриване

Присъствието на събитието изисква предварителна регистрация ТУК: