Образование Технологии

В събота започва новият сезон на Международния конкурс по програмиране CodeIT

В събота започва новият сезон на Международния конкурс по програмиране CodeIT

На 22 октомври стартира 23-тото издание на Международния конкурс по програмиране CodeIT, организиран от Мусала Софт. Състезанието се провежда под патронажа на Президента на Република България и събира на едно място ИТ таланти от цял свят. CodeIT няма възрастови ограничения, но основната група участници са ученици и студенти с интереси в алгоритмите и състезателното програмиране – много от тях медалисти от международни олимпиади.

По регламент конкурсът има шест предварителни онлайн кръга, последвани от присъствен финал в София. До финала достигат най-добре представилите се състезатели от предварителните кръгове – 12 финалисти от общото класиране и 5 от класирането за младежи до 8 клас.

Първият кръг на CodeIT е от типа Маратон и ще продължи три седмици – стартира тази събота на  22.10.2022 г. от 10:00ч. и ще приключи 13.11.2022г. в 20:00ч. Патрони на кръга са проф. дфн Анастас Герджиков, Ректор на СУ „Св. Климент Охридски“; доц. Първан Първанов, Декан на Факултета по математика и информатика, СУ „Св. Климент Охридски“ и д-р Антоан Тонев, директор на СМГ  „Паисий Хилендарски“. Почетен председател на журито е Красимир Манев, първи президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).

Конкурсът протича ежегодно в 6 задочни и финален присъствен кръг в партньорство с компании, неправителствени организации, ИТ Асоциации и водещите образователни институции в България. Почетен председател на журито е Красимир Манев, президент на Международната олимпиада по информатика (IOI) за 2014-2017 г. и първи президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).

Етикети: