В понеделник разберете какво е добавена реалност на борда на „Абордаж“
Наука

В понеделник разберете какво е добавена реалност на борда на „Абордаж“

Идва десетото издание на Наука на борда. Този път гостите в бар „Абордаж“ ще се гмурнат в света на информатиката и програмирането. Лектор в понеделник вечер в 18:30 ч. ще бъде Атанас Атанасов. Темата ще бъде добавената реалност. Това е комбинация от данни от реалния свят с компютърно генерирани данни, като не се ограничава само до изображения и звук, а предлага и други сетивни подобрения. Доказателство за това са проекти като Google Tango и Microsoft HoloLens.

Наско ще говори за добавената и миксирана реалност и как те ще променят начина ни на живот в следващите 10 години. Той ще открехне завесата към бъдещето и ще ни разкаже защо тази технология е на път се превърне в пазар за десетки милиарди съвсем скоро. Разбира се, няма да пропусне и да ни убеди колко математика има зад нея и как всъщност се прилага. Всичко това на напълно разбираем за неспециалистите език!

Атанас Атанасов се занимава с програмиране от 8 години и с реклама от 3 години. Докато е в гимназията се състезава по информатика, печелейки национални и международни отличия. Един от проектите му е свързан с добавена реалност и именно той в последствие бива разработен като услуга. След първата си година в университета, решава да създаде със свой приятел агенция за дигитални решения Beats Vision. Голяма част от времето си отделя за преподаване на ученици и е активен участник в научни школи като ментор и преподавател.

Кога? 5ти ноември (понеделник) 18:30 ч. Къде? Клуб „Абордаж“, ул. Веслец 22.