EnteR Наука

Във вторник ще се разходим от биологията до бизнеса през FameLab с Александрина Ал-Джасем

Този вторник (4 февруари) Център за кариерно ориентиране ScienceUp прави втора среща с победители от FameLab България. Тази седмица лектор ще бъде Александрина Ал-Джасем и ще представи темата „От биологията до бизнеса през FameLab“. Мястото е Център за приложни изследвания и иновации (CASI), началото е 19:00 часа, а входът е свободен.

Александрина Ал-Джасем има бакалавърска степен по молекулярна биология и магистърска по генетика от Софийския университет. След като завършва избира бизнес, а не академична посока на развитие. През 2011 година тя спечели националния финал на FameLab.

Настоящата й работа е свързана с микробиология. От 2012-та е част от екипа на отдел Качествен контрол, сектор Контрол на ин витро диагностични медицински изделия на Бул Био – НЦЗПБ, а от миналата година е ръководител на лаборатория. Фирмата е държавна и произвежда редица продукти за хуманна употреба и ин витро диагностични медицински изделия. Лабораторията, която ръководи се занимава с контрола на продукти с микробиологично приложение – хранителни среди, диагностични продукти и други, които не са за хуманно приложение, а са предназначени за лабораторни изпитвания.

Събитието е отворено и всеки е добре дошъл!

Вход свободен!

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!