Водещи професионалисти се включват в трите модула на училищния фестивал „Намереното поколение“
Наука Образование

Водещи професионалисти се включват в трите модула на училищния фестивал „Намереното поколение“

Първият Национален училищен фестивал „Намереното поколение“, който ще се проведе на 24, 25 и 26 януари 2020 г. в НДК, ще има три основни модула. Екипът на „Апетит за образование чрез практика“ организира практически, лекционен и дискусионен модул за идеи и национално обсъждане на иновации в образованието.

За трите дни на фестивала в НДК водещи професионалисти в сферата на образованието ще се срещнат с учители и ученици от цялата страна. Фестивалът предизвиква не само научно-практическата насоченост на участниците, но и дава възможност за отворени лекции, дискусии, обмен на опит, полезни практики и създаване на нови контакти. След успешен подбор „Апетит за образование чрез практика“ селектира участниците в изложението, които прилагат най-добрите и доказани подходи. Това са част от ръководителите на олимпийските ни отбори по природни науки, успешни предприемачи и учени с принос на световно ниво.

Водещи професионалисти се включват в трите модула на училищния фестивал „Намереното поколение“

Национален училищен фестивал „Намереното поколение“ ще се състои от 3 модула

Практически модул: Училища от страната, учени, институти на БАН, преподаватели и ръководители на олимпийските ни отбори, ще вземат участие в практическия експериментариум по време на събитието. Това предоставя и реална възможност на присъстващите учители и ученици да се учат директно от професионалистите и да обогатят своите познания в определени области. В духа на мисията и визията на „Апетит за образование чрез практика“, представянето на всяка една образователна институция ще бъде осъществено чрез практически уроци и демонстрации. Училищата и образователните центрове ще разкажат и покажат методите си, с които събуждат интереса на младите към природните науки. В края на този модул „Апетит за образование чрез практика“ със съдействието на СТеам Group ще предостави платен летен стаж за най-изявените ученици, както и ще помогне на останалите желаещи да кандидатстват, свързвайки ги с водещи работодатели в цялата страна. И не на последно място технологични/иновативни компании ще имат възможност да представят своята дейност, за да се види нагледно къде и как любимата ни наука намира своето приложение в бизнеса.

Водещи професионалисти се включват в трите модула на училищния фестивал „Намереното поколение“

Лекционен модул: Лекционният модул е насочен към учителите и обучителите, под формата на лекционна част, чиято основна цел е повишаване квалификацията им и интегрирането на доказани, работещи методи в преподаването. По този начин фестивалът дава възможност за отворени лекции, дискусии, обмен на опит, полезни практики и контакти. Гост-лектори ще бъдат видни учени като Теодосий Теодосиев, Никола Каравасилев, проф. Албена Георгиева, както и представители на бизнеса.

Водещи професионалисти се включват в трите модула на училищния фестивал „Намереното поколение“

Дискусионен модул за идеи и национално обсъждане на иновации в образованието: В последния ден от събитието, екипът на „Апетит за образование чрез практика“ ще отдели време и внимание да включи и национално обсъждане на настоящите иновации в образованието под формата на дискусионен панел, ръководен от модератор и протоколчик. Всяко едно предложение, методика, идея или подход, ще бъдат документирани, а след това и споделени с останалите. Най-важното е, че организаторите от „Апетит за образование чрез практика“ отварят вратите на фестивала за всички училища и търсят любопитните учители и ученици в България. За тази цел Сдружение „Апетит за образование чрез практика“ си партнира с МОН и с различни институти на БАН, като обещават да съберат на едно място доказани имена от сферата на образованието и бизнеса.