Наука Образование Олимпийци

На Science Bricks ще научите нещо ново… и ще подкрепите българските олимпийци по природни науки

Внимание! На Science Bricks може да научите нещо ново…

Един от (не)страничните ефекти на всяко научно-популярно събитие е, че зрителите винаги научават нещо ново. Вторият е, че действат пристрастяващо – появява се желание за още знание. Ето, например, тази есен (на 19 октомври в София Тех Парк) MediaBricks.bg организира Science Bricksкъдето от астрофизика Никола Каравасилев ще научим повече за (не)спокойната Вселена, химикът Наско Стаменов ще ни разясни за материалите, с които се покорява Космосът, геодезистът доц. Аспарух Камбуров ще ни разкаже от първо лице за Антарктида, а проф. Николай Денков ще говори за LUCA – първата биологична клетка на Земята. Освен това ще има и страхотна среща с настоящи български олимпийци по природни науки. Водещи през целия ден ще бъдат Златина Димитрова и д-р Владимир Божилов.

А защо трябва да внимавате – ако това ви е първото научно-популярно събитие, много лесно ще поискате отново да отидете на друго. Дали на събитията на Ratio, или кръжоците на катедра „Астрономия“, или „Софийски фестивал на науката“, или „Нощта на учените“, или „Наука на борда“, или „Науката решава проблеми“, или… още доста други. Общото при всички тях е, че се запознавате със страхотни хора, винаги научаване нещо ново и винаги, ама наистина винаги, си тръгвате с усмивка и добро настроение.

Ако сте ветеран на подобни форуми – значи всичко е ясно. Ще ни бъде изключително приятно да посетите Science Bricks и да станете част от празника на знанието. Още за Science Bricks може да научите ТУК.

Входът е с билети, като всички приходи от продажбата им ще отидат директно в подкрепа на българските ученици и ръководителите на отборите по математика, физика, химия, астрономия, лингвистика, астрономия и астрофизика, биология и информатика.  Билети се продават онлайн в epayGO ТУК.

Тъй като една от основните мисии на сайта MediaBricks.bg е да отразява всички успехи на българските олимпийци по природни науки, може да научите повече за тях в секцията ни ОЛИМПИЙЦИ.

Организирането на Science Bricks е възможно благодарение на генералния партньор Частно начално училище Izzi Science for Kids, което е първото начално училище с фокус върху природните науки.

Лекторите на Science Bricks са водещи учени, впечатляващи комуникатори на науката и вдъхновяващи учители.

На 7 февруари в Кръжока по астрономия Никола Каравасилев ще ни разкаже за гравитационните вълни
©MediaBricks.bg

Астрофизикът Никола Каравасилев е сред най-добрите млади учители по физика и астрономия в България. Той е ръководител на няколко олимпийски отбора, които участват в най-престижните състезания по природни науки в света. Ученици на Никола редовно печелят медали за България. Също така той е и редовен лектор на редица научно-популярни събития. Никола е учител в Izzi Science for Kids и води школи в ПЧМГ.

Зрелищно започна деветия Софийски фестивал на науката в София Тех Парк (снимки)
©MediaBricks.bg

Химикът Наско Стаменов е един от най-успешните комуникатори на науката в България. Той е част от „Корпус за Бързо Гърмене“ – най-атрактивният научен екип, който зрелищно рекламира химията. Той е учител в НПМГ и Izzi Science for Kids.

Внимание! На Science Bricks може да научите нещо ново…
©MediaBricks.bg

Доц. Аспарух Камбуров е свързващото звено между Антарктида и кухнята на MasterChef България. През 2017 г. преподавателят в Минно геоложкия университет прекарва 30 дни и 30 нощи на остров Ливингстън като част от българската експедиция на Ледения континент. А през 2018-а достига до десетте най-добри готвачи в шоуто MasterChef. За това Аспарух редовно забърква научни ястия за радост на зрителите.

Внимание! На Science Bricks може да научите нещо ново…
©MediaBricks.bg

Николай Денков е професор по физикохимия, доктор на науките в Софийски университет, член-кореспондент към БАН в секция химически науки. Ръководил е над 40 международни научни и научно-приложни проекта, като е специализирал в Япония, Франция и САЩ. Календарът му винаги е плътно запълнен с работа и международни срещи, за това сме изключително радостни, че ще успее да се включи като лектор на Science Bricks.

В последния панел за деня сме поканили част от настоящите български олимпийци по природни науки. От тях ще научим от първо лице какво представляват международните олимпиади и как се печелят медали.

Освен интересните лекции сме ви подготвили и щандове, пълни с информация и наука, във фоайето на форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк. Примерно, катедра „Астрономия“ към СУ ще донесе телескоп за наблюдение на протуберансите на Слънцето. А „Корпус за Бързо Гърмене“ ще завихрят взривоопасен научен спектакъл на открито по време на голямата почивка.

Събитието се осъществява и с подкрепата на MDV Professional EducationСофия Тех Парк, Виваком, фондация „Карол Знание“

Наши партньори са Сдружение на олимпийските отбори по природни науки, Български Дарителски Форум, Британски съвет в България, Фондация Еврика, Ratio, Форум Демокрит, Катедра Астрономия към СУ, TechnoMagicLand, Географ БГ, Съюз на Учените в България, Съюз на Физиците в България.

Медийни партньори са Nauka.OFFnews.bg, Списание „Българска наука“, Списание „Светът на физиката”, trio.bg, Kaldata.com, TodayTech.eu, TechTipsMedia.com, TechTrends.bg, Pixelmedia.bg.