EnteR

Влез в „Къщата на фуриите“ и опитай да не се страхуваш

Влез в „Къщата на фуриите“ и опитай да не се страхуваш

„Къщата на фуриите“ е съвсем нов магически и мрачен роман в духа на „Домът на мис Перигрин за чудати деца“ и излиза до броени дни с логото на изд. Orange Books. Романът е първа част от трилогия, която е пълна с мистерия, приключения и опасности. Самото издание е впечатляващо с твърдите си корици, цветните си илюстрации и леко плашещите снимки, които съдържа.

Историята:

След бягството си от училище със сурови порядки, където възпитават с наказания, на седемнайсетгодишната Луиза Дитън ѝ се усмихва щастието да си намери работа като камериерка в пансион. Но скоро след пристигането си в имението „Ветровала“ Луиза започва да осъзнава, че неговият загадъчен господар Морнингсайд предоставя нещо повече от подслон и храна за гостите си. Къщата се оказва не място за отмора, а за възмездие, а господин Морнингсайд и прислугата му са поели в ръцете си правосъдието над онези, чиито души са отвъд спасение.

Луиза започва да се бои за младеж на име Лий, който не е като останалите гости. Той е харизматичен и добър, Луиза знае, че от нея зависи да го спаси от преждевременна гибел. Но как може да е сигурна на кого да вярва в тази къща на тайни и лъжи? С невероятните илюстрации на художничката Айрис Компие и фотоколажи, които карат „Ветровала“ да оживее и да смрази кръвта, „Къщата на фуриите“ приканва читателите към свят, където границата между духове и хора е призрачно тънка.

Подходяща за:

Тийнейджъри, възрастни и смели приключенци.

Както и за:

Фенове на фентъзи романите, на магическите истории, на хоръра и онези книги, за които веднага си казваш „Това трябва да бъде филмирано!!!“

Ако поръчате книгата предварително от този линк, ще получите интересен свещник и свещ, защото все нещо трябва да внася светлинка в мрака, в който ще и потопи „Къщата на фуриите“.