Вижте колко физика има в айкидо на първото спортно-научно събитие в TechnoMagicLand
EnteR TechnoMagicLand

Вижте колко физика има в айкидо на първото спортно-научно събитие в TechnoMagicLand

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!

На 8 юни TechnoMagicLand ще направи първото спортно-научно събитие, за да покаже колко физика има в айкидо. Разберете защо в това бойно изкуство няма категории и всеки независимо от ръста или масата си, може да победи много по-висок или много по-тежък противник. Събитието започва в 15 часа в София Тех Парк.

Физиката е навсякъде около нас, независимо от това дали познаваме нейните принципи или не. Айкидо е съвременно японско бойно изкуство за самозащита без насилие. Специалистите твърдят, че Айкидо е изключително полезно за физическото и духовно усъвършенстване на всеки, който го практикува. Интересен факт е, че в това бойно изкуство няма категории, така всеки, независимо от ръста или масата си, може да победи много по-висок или много по-тежък противник. Но как е възможно това? Това е възможно благодарение на интуитивното познаване на законите и принципите на механиката, която е класически дял от физиката.

Събитието се провежда с любезното съдействие на създателя на клуба Aiki School и старши инструктор Ивайло Петров – сенсей, V ДАН. От 1989 г. насам, Ивайло е практикувал Шотокан Карате, Джудо и Джу-джуцу, преди да открие пътя към Айкидо. Гледната точка на физиката ще бъде представена от Христомир Йорданов – преподавател в ТУ – София. Защитил е доктората си в Технически Университет Мюнхен. Членува в Международния институт на инженерите по електроника и електротехника IEEE. Христомир се занимава с Айкидо от 5 години и е първо кю.

А дали има и други принципи на физиката, които са залегнали в съвременното бойно изкуство Айкидо? Предстои да разберем на самото събитие в TechnoMagicLand на 08.06 (събота) от 15:00 часа.

Събитието е подходящо за обща публика и деца (до 12 години децата се допускат само с пълнолетен придружител). Местата са ограничени до запълване капацитета на залата. Още информация ТУК.

 

 

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!