[видео] Вижте грандиозната премиера на Samsung Galaxy Note 9 – мощен смартфон с писалка дистанционно
Смартфони

[видео] Вижте грандиозната премиера на Samsung Galaxy Note 9 – мощен смартфон с писалка дистанционно

Днес беше световната премиера на най-мощния смартфон на Samsung – Galaxy Note 9. Най-новият фаблет на компанията идва с по-дълъг живот на батерията, по-интелигентна камера и превърна стандартния си стилус S Pen в дистанционно с Bluetooth. Продължилата повече от час премира включваше и новия умен часовник Galaxy Watch, както и изцяло новата им умна домашна система за озвучаване – Galaxy Home.

Интересното е, че представянето започна с напомняне от Samsung, колко странно изглеждаше в очите на повечето потребители първата поява на Note на пазара преди години:

Samsung Galaxy Note 9

[видео] Вижте грандиозната премиера на Samsung Galaxy Note 9 – мощен смартфон с писалка дистанционно

Новата версия на фаблета идва с 6,4-инчов екран с резолюция от 2960 х 1440 пиксела. Дисплеят разбира се, е Super AMOLED, като гъстота на пикселите е 514 ppi. Една от основните промени на които залагат от Samsung е увеличаване на батерията. С този екран и все по-мощните приложения корейците са сложили под капака 4000 mAh батерия, която трябва да издържи цял ден натоварена работа с телефона.

Сензорът за пръстови отпечатъци е на гърба точно под камерите. Galaxy Note 9 ще разчита на 12 мегапикселов сензор, който обаче е поумнял. Той ще разгадава какво се опитвате да снимате и ще предлага най-доброто решение. Дори ще подсказва ако човекът на кадъра е мигнал да направите втора снимка.

[видео] Вижте грандиозната премиера на Samsung Galaxy Note 9 – мощен смартфон с писалка дистанционно

Тук е моментът да отбележим че, Samsung допълват ролята на стилуса си. S Pen вече ще може да изпълнява и работата на дистанционно. Той ще се свързва с телефона чрез Bluetooth и ще го командва от разстояние. С едно натискане може да направите снимка, а при презентация може да сменя слайдовете. Освен това компанията остава отворена за всички разработчици на приложения да използват новата функционалност на S pen.

Galaxy Note 9 идва и с много памет. Оперативната памет може да достигне 8 GB в най-мощната версия, мястото за вашите файлове също се увеличава доста. Базовият модел ще разполага със 128 GB, но баткото ще събира 512 GB, които може да разширите и с карта памет с още 512 GB. Това превръща този смартфон с капацитет от 1 TB, което си е доста дори и за съвременните лаптопи.

Смартфонът ще бъде пуснат в продажба по света и в България на 24 август, като вече може да направите и предварителна поръчка.

Samsung Galaxy Watch

[видео] Вижте грандиозната премиера на Samsung Galaxy Note 9 – мощен смартфон с писалка дистанционноСлед смартфона на ред дойде умният часовник на компанията с простото име Samsung Galaxy Watch. Първото което се набива на очи е, че това прилича на истински ръчен часовник. Крачката, която до сега беше трудна за повечето компании вече е премината. Умните часовници докараха на вид скъпите си събратя от аналоговото време. Новият Galaxy Watch идва в два размера. Може да се нарече мъжки и женски – малкият е с размер от 42 мм, а големият – 46 мм. Изборът вече зависи от потребителя и големината на пръстите му с кой ще му е по удобно да борави.

Samsung Galaxy Home

[видео] Вижте грандиозната премиера на Samsung Galaxy Note 9 – мощен смартфон с писалка дистанционноДнес беше и премиерата и на първия умен домашен спикър на компанията. Samsung Galaxy Home освен да доставя музика вкъщи ще бъде и достатъчно умен, за да ви слуша. Той има 8 микрофона, които да чуят дори и най-тихите ви музикални желания. Идеята е всички устройства да са свързани и да направите лесен преход от едно устройство на друго. Така вместо да си пускате музика от телефона може просто да си кажете на глас какво ви се слуша. Това устройство ще го видим през септември и ще влезе в пряка конкуренция с продуктите на Apple, Google и Amazon.

Вижте цялата зрелищна премиера, която се състоя в Ню Йорк: