©MediaBricks.bg
Образование Олимпийци

Български ученици търсят финансиране за участие в Международната олимпиада по експериментална физика

Българските медалисти от няколко олимпиади Иво Петров (12 клас, СМГ) и Васил Николов (11 клас, ПЧМГ), както и техният ръководител Никола Каравасилев търсят финансиране, за да участват на Международната олимпиада по експериментална физика тази есен. Състезанието ще се проведе в Беларус от 23 до 30 ноември.

Сумата, която им е нужна, е около 3000 евро, като с нея ще бъдат покрити пътните им разходи и таксата за правоучастие.

[ДОПЪЛНЕНИЕ: Само един ден след тази публикация нужната сума беше събрана – повече информация ТУК]

В Международната олимпиада по експериментална физика участват едни най-добрите гимназисти от цял свят. Нашите участници – Иво и Васил, са избрани да представят страната ни в това състезание на база отличните им представяния от различни състезания по физика в последните няколко учебни години.

Иво Петров е двукратен участник в Международната олимпиада по физика, като е спечелил два сребърни медала. Тази година той завоюва сребърен медал и от Международната олимпиада по математика.

©MediaBricks.bg

Васил Николов има зад гърба си две участия в Международната олимпиада по астрономия и едно на Международната олимпиада по физика, спечелил е медали от всички тях.

©MediaBricks.bg

Само преди дни Иво и Васил се завърнаха с медали и от Олимпиадата на Метрополисите.

Техният ръководител Никола Каравасилев е сред най-добрите млади учители по физика и астрономия в България. Той е ръководител на няколко олимпийски отбора, които участват в най-престижните състезания по природни науки в света. Ученици на Никола редовно печелят медали за България.

©MediaBricks.bg

Всеки, който желае да подпомогне участието им на Международната олимпиада по експериментална физика – може да се свърже с техния ръководител Никола Каравасилев на мейл: karavasilev@gmail.com

Отборът и неговият ръководител изказват своята най-искрена благодарност към всеки, който им окаже съдействие.