Български младежи спечелиха 6 медала от Международната школа по информатика за младежи - ISI Junior
Олимпийци

Български младежи спечелиха 6 медала от Международната школа по информатика за младежи – ISI Junior

Шест медала за България спечелиха младежите ни по информатика от Международната школа по информатика за младежи (ISI Junior), която се проведе от 25 юни до 4 юли в Иннополис, Република Татарстан, Руска федерация. Нашите шестокласници се пребориха за един златен, три сребърни и два бронзови медала с голямата конкуренция на участници от по-горни класове на домакините, китайските състезатели, отборът на Казахстан и други. След прекрасното представяне българският отбор се нареди на второ място в крайното класиране след отбора на Китай.

На традиционния финален турнир на ISIJ Даниел Койнов (Шумен) успя да спечели златен медал, Веселин Маркович (Варна), Георги Славчев (София) и Александър Гатев (София) – сребърни медали, а Кристина Стоянова (София)  и Мария Тодорова (София) – бронзови медали.

Български младежи спечелиха 6 медала от Международната школа по информатика за младежи - ISI Junior

В Школата участваха като лектори проф. Красимир Манев – президент на Европейската Младежка Олимпиада по информатика и член на Научния комитет на ISIJ и Марин Шаламанов – ръководител на българския отбор.

Участието на българските ученици беше финансирано от сдружението “Европейска младежка олимпиада по информатика” с управител Бисерка Йовчева.