Олимпийци

Българските информатици спечелиха 3 медала и грамота на Балканската олимпиада

Българските информатици спечелиха 3 медала и грамота на Балканската олимпиада

Три медала и грамота за България спечелиха гимназистите ни по информатика от Балканската олимпиада, която се проведе в Атина. Със силно представяне още от първия ден учениците ни завоюваха 1 златен, 1 сребърен, 1 бронзов медал и почетна грамота. На Балканската олимпиада по информатика участваха 55 гимназисти от 13 държави, съобщиха от Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.

Златото за България спечели Мартин Копчев (9 клас, ПМГ Габрово), среброто грабна Виктор Кожухаров (10 клас, МГ Русе), бронзът е за Андон Тодоров (9 клас, СМГ), а почетната грамота взе Александър Радославов (11 клас, СМГ). Техни ръководители в Атина са Емил Келеведжиев (ИМИ-БАН) и Руско Шиков (МГ Ямбол и ОПКОСИС).

Не пропускайте на 19 октомври научно-популярното събитие Science Bricks в подкрепа на българските олимпийци по природни науки в София Тех Парк.

Българските информатици спечелиха 3 медала и грамота на Балканската олимпиада

27-ата Балканска олимпиада по информатика се проведе от 9 до 14 септември в Гърция. На неофициалното отборно класиране България се класира на 3 място.

Това лято Мартин Копчев спечели и сребърен медал от Международната олимпиада по информатика, а Виктор Кожухаров завоюва бронзово отличие.

Най-добрите български информатици се прибраха с 4 медала от Международната олимпиада
©MediaBricks.bg

 

 

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!