Образование Технологии

Бош Инженеринг София обяви второ издание на програма за обучение на софтуерни инженери Bosch ECS Career Camp

Бош Инженеринг София обяви второ издание на програма за обучение на софтуерни инженери Bosch ECS Career Camp

Бош Инженеринг Център София обяви начало на второто издание на инженерната си академия. Bosch ECS Career Camp включва поредица от лекции на доказани професионалисти от екипа на Центърa. Участието в академията е безплатно за одобрените кандидати и открива възможности за професионално развитие и кариера в разработването на най-съвременните софтуерни технологии за автомобилната индустрия

Бош Инженеринг София обяви второ издание на програма за обучение на софтуерни инженери Bosch ECS Career Camp

След успешното първо издание на Bosch ECS Career Camp тази година от Инженеринг Центъра надг-раждат програмата с 2 нови курса, структурирайки  обучението в общо пет направления: Application programming with Embedded Modern C++; System programming with Embedded C; Testing for Automotive; DevOps in Automotive и Systems and Requirements Engineering.

Бош Инженеринг София обяви второ издание на програма за обучение на софтуерни инженери Bosch ECS Career Camp

Необходимо е кандидатстване за съответното направление в платформата на програмата, като обучението за одобрените кандидати ще е напълно безплатно. Академията започва в началото на ноември 2022 г., продължителността й е четири месеца и включва онлайн лекции в рамките на 2 часа на ден. Планира се част от практическите занятия и неформалните срещи да се проведат на живо в новия модерен офис на Инженеринг Центъра в София Тех Парк.

Младите софтуерни специалисти ще имат възможността да се запознаят отблизо с вълнуващия свят на автономното шофиране, свързаността, електрическата мобилност и изкуствения интелект. Курсистите ще придобият фундаментални знания, съчетани с приложни технически умения за работа по проекти и цялостни решения, свързани с бъдещето на автомобилната индустрия.

В обучението са включени примери от реални проекти с различни практически казуси и упражнения, както и демонстрации на създадени в Центъра технологии. Програмата на Bosch ECS Career Camp предоставя възможност за бързо натрупване на познания за иновативни продукти като системи за автономно шофиране, инструментални клъстъри, интелигентни дисплеи, централни компютри за автомобили, електрически велосипеди, камери и Computer vision, системи за автоматизирано паркиране, необходими за придобиването на квалификация и сериозна практическа подготовка в тази сфера.

След първото издание на Bosch ECS Career Camp 80% от участниците в академията вече са част от инженерния екип на Центъра, което доказва ефективността на обучението, ентусиазма и желанието на младите специалисти да се развиват професионално и да разработват технологии, които ще оформят бъдещето на автомобилната индустрия в глобален мащаб.

От създаването си Центърът следва стратегия на подкрепа за образованието, професионалното развитие и ориентация на младите хора в България, както и за формиране на среда и повече възможности за придобиване на нови знания и умения чрез иновации и технологии.

Сред основните приоритети на Бош Инженеринг Център София са инвестициите в образование и развитие на таланти в IT сферата. Освен че инициира програми за усъвършенстване на квалифицира-ни и опитни инженери, компанията подкрепя и бъдещите специалисти в професионалното им разви-тие чрез стажантски програми, дуално обучение и сътрудничество с университети.

Повече подробности за Bosch ECS Career Camp и сроковете за кандидатстване ще намерите тук.