Технологии

Битовите сметки вече могат да се проверяват безплатно във Viber чрез бота на EasyPay (видео)

Битовите сметки вече могат да се проверяват безплатно във Viber чрез бота на EasyPay (видео)

Rakuten Viber стартира стратегическо партньорство с EasyPay, което ще предоставя услуга без аналог у нас. Българските потребители ще могат да проверяват битовите си сметки във Viber безплатно, независимо дали са клиенти на EasyPay.

Услугата е активна в бота  на EasyPay, който може да бъде намерен и добавен през търсачката на приложението. С еднократно въвеждане на абонатните номера за съответните битови сметки, клиентите могат да получават информация за размера им. За още по-голямо улеснение, услугата може да бъде активирана и на EasyPay каса само за няколко минути.

Проверката на месечните сметки за ток, вода, телефон, парно, кабелна телевизия, кредити и др. е от ключово значение за много домакинства. Всички клиенти могат и да плащат задълженията освен на каса, и директно във Viber. Това е възможно с карта или с платежната EasyPay карта, с която няма такси.

„Идеята на тази услуга е клиентите ни да получават информация за разходите  си навреме и по възможно най-удобния за тях начин. EasyPay ще изпраща съобщение във Viber за всичките им комунални и периодични плащания веднага щом те излязат. Така ще могат да планират по-добре месечния си бюджет.“, сподели Георги Маринов – съосновател и изпълнителен директор на EasyPay.

„Сметките на едно домакинство са натоварваща задача за забързаното ежедневие на модерния човек. Затова с EasyPay разработихме услуга, която ще помогне на хората лесно и бързо да проверяват и плащат задълженията за комуналните услуги на домакинството си. Цялата информация вече е събрана на едно място, в едно от най-често използваните средства в ежедневието – смартфонът, а известията за плащания също идват директно там.“, коментира Момчил Еленков, директор „Финтех партньорства“ в Rakuten Viber.

EasyPay залага и на още един позитивен ефект от услугата – намаляването на хартиените разписки, които в момента от компанията издават за всяко плащане на битови сметки.