Образование

Административният директор на Izzi Science for Kids Галина Ташкова: Училището ще провокира децата да учат активно

Административният директор на Izzi Science for Kids Галина Ташкова: Училището ще провокира децата да учат активно

Тази неделя (7 април) новото частно начално училище в София Izzi Science for Kids обявява нов ден на отворени врати. Всички желаещи родители, които се интересуват от приема на ученици от предучилищна възраст, 1., 2., 3. и 4. клас за учебната 2019/2020 година, са добре дошли след предварителна заявка на [email protected]. Училището продължава да приема и проектите на децата за кандидатстване до събота края на деня. Към момента в класовете на Izzi Science for Kids освен високи входящи нива на грамотност и английски език при по-голямата част от приетите ученици, има баланс между момченца и момиченца, и възрастови групи. Важно е да се знае, че малките ученици ще бъдат насърчавани да развият своя талант в различните сфери на науката или изкуството по тяхно желание и интереси.

Под покрива на Izzi Science for Kids висококвалифицирани педагози и едни от най-добрите млади учители по природни науки в България ще адаптират програмата STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) на Cambridge Primary за двуезично обучение на български и английски с фокус върху науката.

Днес Izzi Science for Kids представя Административния директор Галина Ташкова. Тя е човек с голям опит в образователната сфера. Като учител на ученици в начална училищна възраст има над 15 години стаж, и над 18 години опит в административното управление на длъжност заместник-директор на средно училище.

С такъв богат опит Галина Ташкова споделя, че учителската личност е важен фактор за изграждане на личността на детето. „Обичта и уважението към детската личност е двигателят.  Децата трябва да се чувстват значими, полезни, свободни да изразяват своята индивидуалност, а всички участници в процеса на образование да вярват в личната си мисия и в бъдещия успех.

Управленският  опит е затвърдил убедеността ми, че за да постигнем поставената и желана цел трябва да установим правила, които да създават атмосфера на уважение, толерантност, самодисциплина.

Магията на началното училище е в това да се създава среда за общуване и игри. И пак там чрез естественото любопитство на малките ученици, опита и харизмата на отдадени преподаватели да се образоват иновативни личности.

Проектът Izzi Science for Kids по „лесен начин“ ще провокира децата да наблюдават, изследват, експериментират, обясняват т.е. да учат активно. И пак да се върна на това, че така те ще усещат себе си можещи и знаещи, щастливи деца. А нали това винаги си пожелаваме?!“

Izzi Science for Kids вече обяви стъпките за кандидатстване през учебната 2019/2020 година за ученици от предучилищна възраст, 1. и 2. клас. Страхотният екип от професионалисти на училището е изготвил 3 лесни и забавни стъпки за прием. Като най-важното е, че децата няма да бъдат изпитвани и няма да правят тестове, а ще се търси творческо прилагане на знания и кандидатстването ще се превърне в приятно игрово преживяване за малките ученици.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!